Sfaturi pentru îngrijirea părului acasă

Între programările la salon, pentru vopsit, coafat, tuns și tratamente, trebuie să avem grijă de părul nostru singure, acasă. Un păr frumos și sănătos are nevoie de îngrijire constantă, spălare și hidratare, uscare corectă.

Pentru a afla care sunt cele mai bune sfaturi de îngrijire, am apelat la un specialist în domeniu – Denisa Hazaparu. Denisa este Hairstylist și Tehnician culoare cu o experiență de 10 ani în domeniu. A umat cursurile de pregătire ale studiourilor Wella din București apoi a urmat cursurile Academiei Sasson din Londra și Allan Keville în Dublin, Alfaparf Milano, Davines Academies, Academy Kemon, Alter Ego Italy, și o mulțime de alte cursuri master, atât în România cât și în afara țării.

În acest moment, Denisa are propriul salon în centrul Bucureștiului, D’Hairapy Beauty Bar, și este trainer Alter Ego Italy.

Pentru o îngrijire corectă, Denisa ne recomandă spălarea părului cu simț de răspundere. Scalpul se masează ușor, cu o cantitate mică de șampon, apoi se spală lungimea, până la vârfuri. Dacă părul este foarte murdar, este mai gras sau este încărcat de produse de styling, spălarea se repetă. Se clătește și se aplică masca sau balsamul, doar pe lungime. Aplicate la rădăcină vor face ca părul să se îngrașe mult mai rapid și să nu aibă volum.

Este foarte important ca produsele folosite, șamponul, balsamul și masca, să fie în concordanță cu firul de păr și necesitățile acestuia. La fel de importantă este clătirea în profunzime a părului. Rezidurile de produse rămase în păr îl pot îngrășa și îi vor da un aspect tern și lipsit de volum. Spălarea părului cu apă reglată la o temperatură mai scăzută protejează culoarea, structura și închide cuticula.

După spălare, părul de usucă în prosopul, șuviță cu șuviță. Nu este indicat să fie ținut în prosop deoarece capătă o formă nedorită, firul de păr se subțiază și devine mai greu de aranjat. Înainte de uscare se aplică fluid/spumă/spray la rădăcină, pentru volum și susținere, iar pe lungime fluid/spray/ulei pentru a sigila cuticula.

Uscarea corectă a părului cu feohnul se face cu aer la temperatură medie, pentru a proteja firul de păr, de sus în jos, fără a fi pieptănat, fără a se trage de el. Se netezește ușor între degete și se usucă complet. Uscarea părului cu autorul periei se face doar dacă există dexteritate în acest sens, atfel părul poate fi deteriorat grav sau rupt.

Pentru a evita ruperea părului în timpul somnului, Denisa ne sfătuiește să dormim întodeauna cu părul prins. Buclele mari prinse în agrafe, un coc lejer în creștet, șuvițețe răsucite sau cozile împletite nu doar că vor proteja părul pe timpul nopții dar vor ajuta și la aranjarea rapidă a acestuia dimineața.

Pentru un păr sănătos și strălucitor, specialistul ne recomandă să folosim produse profesionale, destinate tipului nostru de păr. Pentru a obține mai mult volum, părul trebuie uscat cu capul în jos iar feohnul orientat în sensul de creștere, pentru a nu deteriora cuticula. De asemenea, este de preferat un feohn cu reglarea temperaturii, pentru a putea usca părul cu aer la o temperatură medie. Vizitele regulate la salon, pentru a tunde vârfurile și a stimula creșterea, dar și pentru aplicarea de tratamente specifice, sunt obligatorii. Doar un specialist poate avea grijă așa cum trebuie de părul nostru.

Autor: Raluca Zdrobis
Sursa: https://fpm.ro/sfaturi-pentru-ingrijirea-parului-acasa/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *