Stim ca ai mai auzit cel putin ceva despre videochat fie de la cunostinte sau prieteni, fie din media sau de pe retelele de socializare. Poate chiar ai mai lucrat pana acum in acest domeniu. Asadar cel mai probabil ai deja o idee conturata despre ceea ce inseamna acest job cu bune si cu rele.

Ideea de baza a meseriei de model de videochat se transmite chiar din numele sau – Video (imagine) si chat (discutie).

Modelul este cel care ofera discutii in timp real cu ajutorul unei camere video si al unei conexiuni la internet.

Ca model, iti oferi prezenta (carisma) si atuurile (personalitatea, cunostiintele) unor oameni aflati la mare departare de tine ce sunt in cautarea unei interactiuni cat se poate de reale.

Industria de divertisment online a crescut considerabil in ultimii ani-  ne referim la filme, muzica si in general la toate lucrurile care ne aduc o stare de bine. Din ce in ce mai multe forme de divertisment s-au “mutat” in mediul virtual datorita accesului extrem de facil. Toate acestea sunt niste experiente realiste, iar videochatul nu este altceva decat o alta experienta ce imita realitatea pentru cei care sunt platitorii acestui serviciu.

Beneficiile acestei meserii sunt multe, iar cel mai important- veniturile considerabile pe care le poate aduce.

Subiectele de conversatie pe site-urile de videochat variaza in functie de imaginatia modelului – de la hobby-uri, muzica, filme, carti, stiri, psihologie etc. Se poate ajunge si la conversatii cu caracter erotic, insa acest lucru este total la alegerea modelului. Conversatiile se desfasoara de cele mai multe ori in limba engleza, dar pot fi si in franceza, germana, spaniola etc daca modelul cunoaste aceste limbi sau daca foloseste un site de traduceri. Confidentialitatea este garantata- modelul lucreaza sub un nume fictiv, fara sa aiba niciun contact direct cu cei cu care interactioneaza si include si blocarea tarii de resedinta (sau chiar si a altor tari daca se doreste acest lucru).

Cel mai mare beneficiu al acestui job si motivatia tuturor modelelor- incasarile mari intr-un timp relativ scurt. Partea negativa care produce cele mai multe ezitari? Stigma sociala pe care aceasta meserie o poarta in general in tara noastra din cauza persoanelor care nu inteleg de fapt ce se intampla in domeniu si se grabesc sa judece ceea ce nu cunosc.

100 de miliarde de dolari. Atat produce videochatul anual in toata lumea, conform presei. Tot anual, dar in Romania videochatul produce 100 de milioane de dolari. Tara noastra este un pion important in aceasta industrie, optiunile de a te angaja in acest domeniu fiind nenumarate la noi in tara- cam 3.000 de studiouri activeaza la momentul actual. Si poti fi sigura ca sunt destule persoane angajate in videochat- se speculeaza faptul ca aproximativ 100.000 de persoane ar lucra in aceasta industrie.

Un studio de top iti ofera conditii si training de top pentru ca tu sa iti atingi potentialul maxim.

Cheia succesului ca model? Aceasta e la tine- motivatia si perseverenta.

Surpriza este faptul ca in ciuda opiniei publice, cele care aleg acest job sunt de cele mai multe ori femei cu o mare experienta de munca in spate.

Este ideal sa ai un obiectiv stabilit ca sa ai rezultatele dorite in acest domeniu. Dorinta de a progresa si de a te dezvolta mai ales pe plan personal ajuta un model sa ajunga la incasarile dorite. Fie ca iti doresti o casa, o masina, sa incepi o afacere, sa iti platesti studiile universitare sau orice altceva, este important sa ai in minte acest lucru constant si pentru a ajunge sa il si infaptuiesti.

Cele mai multe modele au lucrat fie in multinationale, in restaurante, in call center, chiar si in institutii ale statului si lista poate continua. Nu este de neglijat nici numarul mare de studente ce aleg acest job in perioada facultatii pentru a-si permite studiile si poate pentru a-si indeplini si un alt obiectiv (o masina, o casa, o afacere etc).  Numarul mamelor ce doresc sa ofere o viata si un viitor mai bun copiilor lor este de asemenea mare, acest lucru nefiind posibil pe piata muncii din Romania daca doresti sa ai si timp de petrecut cu familia. Indiferent de motivatiile tale, jobul de model de videochat este unul ca oricare altul care necesita la fel de multa dedicare ca orice alta meserie si o echipa care sa te ajute in acest drum este in toate cazurile necesara.